Mogelijkheden

Er zijn div. methoden op het gebied van nagelstyling zoals gel en acryl nagels.

De gel is een wat stroperige substantie die wordt aangebracht op de natuurlijke nagel of op kunsttips en door middel van het houden onder een uv lamp wordt uitgehard, na enig vijl werk en aflakken, komt dit zeer transparant over is zeer sterk en ziet er erg natuurlijk uit waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

De acryltechniek wordt door middel van vermenging van 2 componenten een poeder en een liquid (vloeistof) gevormd op de nagel. Deze hard uit door middel van blootstelling aan de lucht. Ook is er de UV acryl, met dezelfde vermenging van 2 componenten, alleen wordt dit systeem uitgehard onder de UV-lamp. Bij beide methode wordt een bolletje materiaal op de nagel aangebracht en gemodelleerd, daarna wordt de nagel in model gevijld en afgelakt. Acryl is een wat stugger materiaal en is minder flexibel als gel, maar zeer sterk en zeer geschikt voor de langere nagels.

Ook is het mogelijk om een verstevigende laag over je eigen nagels heen te laten leggen een overlay, dit houdt in dat je dus geen kunsttip nodig hebt, het verstevigende materiaal wordt aangebracht op de natuurlijke nagel om deze sterker te maken en te beschermen. Al deze methoden zijn niet schadelijk voor de nagel zolang deze maar door een professional worden aangebracht en evt. verwijderd.

Uw eigen nagels groeien door onder het laagje gel of acryl wat eerder op de nagels aangebracht is en daarom dienen de nagels om de 3 á 4 weken te worden bijgewerkt in de nagelstudio. Deze periode is afhankelijk van hoe snel u nagels groeien. De gel of acryl die op de natuurlijke nagel de kunstnagel vormt, groeit gewoon mee met de natuurlijke nagel.

Bij de nabehandeling word een gedeelte van de "uitgegroeide" kunstnagel van de nagels weg gevijld. Hierna worden de nagels stof en vetvrij gemaakt en word er een nieuwe laag gel of acryl aangebracht, wat hierna weer in model wordt gevijld en afgelakt met een glanslaag of nail art.